Waterwerken

Aannemingsbedrijf Van Zuijlen B.V. draagt zorg voor sterke en veilige oevers.
Maar ook voor stevige vlonders en aanlegsteigers voor uw boot.

Damwand en beschoeiing

Water is overal aanwezig in Nederland; we hebben het in overvloed. Er zijn oevers die van zichzelf niet sterk genoeg zijn om water te begeleiden. Deze oevers spoelen uit of zakken weg met soms gevaarlijke situaties als gevolg. Door een damwand of beschoeiing te plaatsen worden deze oevers versterkt.

Aannemingsbedrijf Van Zuijlen B.V. is al 60 jaar actief in het realiseren van damwand en beschoeiing. We hebben hierdoor veel kennis en ervaring opgebouwd binnen het bedrijf. Wij kunnen damwand en beschoeiing plaatsen van diverse materialen. De damwand of beschoeiing kan worden verankerd met draadankers, boorankers of klapankers. Alle doorvoeren van buizen en duikers en de aanleg kunnen wij voor u verzorgen.

Materiaalsoorten:

  • FSC hardhout
  • alle overige houtsoorten
  • kunststof

Na de aanleg kunnen wij ook het onderhoud voor u verzorgen. Bij het uitvoeren van al onze waterwerken houden wij uiteraard rekening met de aanwezige flora en fauna.

houten beschoeiing plaatsen
bouw steiger voor boot

Aanlegsteigers en vlonders

Naast damwand en beschoeiing bouwen wij ook aanlegsteigers en vlonders. Wij maken deze doorgaans van FSC hardhout wat een zeer lange levensduur heeft. Bij een offerte aanvraag komen wij ter plaatse kijken wat mogelijk is en wat u wensen zijn. Aan de hand daarvan maken wij een offerte en indien gewenst een bouwschets.

Een aanlegsteiger of vlonder wordt voorzien van voldoende draagbalken zodat de dekplanken niet gaan doorzakken. Steiger kan worden voorzien van stalen ogen waaraan de boot aangemeerd kan worden.

Vlechten van wilgentenen

Voor oevers met weinig ruimte, waarbij de natuurvriendelijke aanleg een voorwaarde is, zijn vlechtmatten van wilgentenen een goede oplossing. Het aanbrengen van wilgentenen werd 200 jaar geleden al toegepast in de waterbouw. De wilgentenen worden gevlochten tussen verticaal geplaatste palen en worden gekweekt in drassige gebieden, ook wel grienden genoemd.

Aannemingsbedrijf Van Zuijlen B.V. plaatst tegenwoordig nog steeds wilgenvlechtmatten volgens het oude, beproefde recept. Deze ambachtsvorm is zeer goed toe te passen in natuurgebieden en stadsparken. Deze manier van verwerken van natuurlijke materialen sluit ook aan op de instandhouding van ons natuurlijk erfgoed.

Mocht u meer informatie willen of wilt u weten wat Aannemingsbedrijf Van Zuijlen B.V. voor uw project kan betekenen, belt u dan gerust naar 030-6771557. Wij staan klaar om u te helpen.

“Wij houden uiteraard rekening met de aanwezige flora en fauna.”

groenkeur groenvoorziening iso 9001 sbb beeldmerk vca2